Automobilist negeert stopteken


Automobilist negeert stopteken

Laatste update:
23-03-2016 | 12:39

Etten-Leur - Een 43-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 28-jarige vrouw uit Etten-Leur werden woensdagnacht 23 maart aangehouden nadat ze een stopteken negeerden.

Surveillerende agenten zagen de auto met de twee inzittenden rond 03.50 uur rijden op de Beiaard. Bij het zien van de politiewagen ging de bestuurder harder rijden en het leek erop dat hij de agenten wilde ontwijken. De auto was voorzien van een gestolen kentekenplaat. Agenten besloten om over
te gaan op een controle van het voertuig en gaven een stopteken. De automobilist negeerde dit en agenten zetten de achtervolging in. Via de Liesboslaan ging het voertuig de A58 op en week uit naar de verzorgingsplaats Bremberg. Hier reed de bestuurder zich klem tussen geparkeerde voertuigen.
De man en de bijrijdster vluchtten de auto uit en zetten het op een lopen. Zij werden in de kraag gevat en gearresteerd. In de auto vonden de agenten jerrycans met brandstof die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Het tweetal zit in een politiecel voor verder onderzoek.