Donderdag in `Bureau Rijnmond'


Donderdag in `Bureau Rijnmond'

Laatste update:
23-03-2016 | 14:06

Rotterdam - In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. En dat dit effect heeft, blijkt wel uit het feit dat ook in de aflevering van morgen, donderdag 24 maart, weer mooie resultaten kunnen worden
gemeld. Maar ook nieuwe zaken waarin de politie de kijkers om hulp vraagt:

Dodelijk schietincident Ameidestraat Rotterdam

In het onderzoek naar de liquidatie van Chafik Zidane alias `Willem' in de Ameidestraat in Rotterdam-Overschie is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Deze week opnieuw aandacht voor deze zaak.

Poging woninginbraak

Een woning aan het Verploegh Chasseplein in Vlaardingen is dusdanig goed beveiligd dat de twee jonge-mannen die op 17 februari probeerden binnen te dringen, niet slaagden in hun poging.
Die avond werd rond 20.00 uur aangebeld bij het huis aan het Verploegh Chasseplein. Omdat de bewoners niet goed konden zien wie er voor de deur stond besloten ze om niet open te doen. Het huis is erg goed bevei-ligd met onder meer een camerasysteem en een alarm. Later bleek dat een van de twee
personen aan alle ramen en deuren had gevoeld en ook aan het portier van de auto van de bewoner. Er zijn beelden van een verdachte.

Overval

De politie is op zoek naar mannen die op zaterdag 12 maart een juwelier aan de Sint- Andriesstraat hebben overvallen. Na een achtervolging zijn er direct al drie mannen aangehouden.
Die zaterdagochtend rond 11.00 uur werd er aangebeld bij juwelier Anadolu. Toen de deur werd open gedaan liep hij naar binnen, direct gevolgd door een tweede man. Er werd een wapen gericht op het aanwezige perso-neel, de eigenaar en zijn dochter. Zij konden net op tijd vluchten naar een ruimte
achter in de winkel. Na de overval hield een derde verdachte de luiken omhoog waardoor de mannen konden vluchten. De daders heb-ben een ravage achtergelaten in de winkel, vitrines zijn kapot geslagen en diverse sieraden zijn meegenomen. De verdachte die aanbelde staat duidelijk op beeld.

Straatroof en openlijk geweld

Een groep vrienden ging op zaterdag 11 juli 2015 stappen in het centrum van Rotterdam. Helaas liep het an-ders dan gedacht. Een van de tieners werd beroofd en geslagen. Er zijn beelden van twee verdachten, een jongen en een meisje.

`Bureau Rijnmond' is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.