Nieuwe aflevering Talk of the Town op RTV Utrecht en UStad


Op zondag 3 april zenden RTV Utrecht en de Utrechtse stadszender UStad live de talkshow Talk of the Town uit. In het televisieprogramma bespreekt presentatrice Eva Brouwer het laatste culturele nieuws en ontvangt spraakmakende gasten. Thema van deze uitzending is het 380 jarig bestaan van de
Universiteit Utrecht. Het programma is onderdeel van de Culturele Zondag: Sciences in the City en wordt opgenomen in het oude Stadhuis in de historische binnenstad van Utrecht.


Uitzending 3 april

De Universiteit Utrecht bestaat 380 jaar en dat wordt gevierd tijdens de Culturele Zondag Sciences in the City. Eva Brouwer ontvangt daarom veel gasten van de universiteit in Talk of the Town. Zo komen psychologe Denise de Ridder en topchef Leon Mazairac van restaurant Onder de Dom praten over
'future foods'. Leon maakt ook nog gezonde hapjes voor het publiek klaar. Twintig (strip)tekenaars hebben een eigen moderne versie van het Utrechts Psalter, een middeleeuws rijk geillustreerde handschrift, gemaakt. Bart Jaski van de Universiteit Utrecht komt er over vertellen.

Ook te gast is een van de cartoonisten die mee heeft gewerkt aan de expositie in de Domkerk. Leen Dorsman komt vertellen over de geschiedenis van Utrecht als studentenstad. Zangeres Janneke Jager opent de show en niemand minder dan Aafke Romeijn zingt meerdere nummers.



Publiek
Tijdens de opname is publiek van harte welkom in het oude Stadhuis. De deuren aan de het stadhuisplein staan open vanaf 16.00 uur.



Talk of the Town is op zondag 3 april live om 16.30 uur te zien op RTV Utrecht en UStad. De uitzending is terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met Culturele Zondagen en de Gemeente Utrecht. De volgende uitzending is op 1 mei.