Paasgroeten uit de Koningskerk - Protestantse Kerk Nederland


Paasgroeten uit Zwolle-Zuid23 maart 2016

De Koningskerk uit Zwolle heeft enthousiast meegedaan aan de Paasgroetenactie. Jan de Beer vertelt waarom.

Pagina-inhoud

*De Paasgroetenactie geeft de gelegenheid gevangenen met Pasen een kaart toe te sturen. De afgelopen weken hebben heel veel mensen uit de Koningskerk Zwolle-Zuid aangegeven hieraan mee te willen doen: samen versturen we nu 243 kaarten.

Via de Paasgroetenactie krijgen gevangenen over de hele wereld, van China tot Kenia en van Wit-Rusland tot de Verenigde Staten, een Paasgroet. De gevangenen ervaren het echt als een enorme steun, dat wij aan hen denken door het sturen van een kaartje, en dat zij niet worden vergeten.

De kaartenactie laat heel concreet Gods liefde zien, ook doordat we zelf opgebouwd mogen worden door te zien naar hoeveel mensen we zo zijn liefde kunnen doorgeven. Zo heeft bijvoorbeeld onze tienerkring Paaskaarten verzonden, maar ook de jongeren van viral7.

Kerkelijk werker Lennard Pors schreef over het verzenden van de kaarten door deze jongeren:

'In viral7 behandelen we met de jongeren zeven Bijbelteksten die de gemeente van de Koningskerk uitkoos als 'meest waardevol'. Maandagavond 7 maart stond tekst nummer zes centraal: Matteues 25:31-46. Een schurende tekst, over de werken van barmhartigheid en de scheiding van schapen en bokken.
Waar hoor ik eigenlijk bij, wanneer Jezus nu terugkomt, als ik kijk naar mijn dagelijks leven? Deze tekst stopt als het ware de thermometer in m'n geloof: wat werkt Jezus' liefde en genade uit in mijn leven?

Een voorbeeld dat Jezus noemt is het bezoeken van gevangenen. En daar konden we mooi bij aansluiten via de Paasgroetenactie. Alle jongeren hebben een kaart geschreven voor een van de Noorse gevangenen in de Penitentiare Inrichting van Veenhuizen. Prachtige en bemoedigende teksten zijn het
resultaat, sommige zelfs met een beetje Noors, met dank aan Google Translate: 'Hei Bror, we hope you're getting out of prison soon. Hilsener.' En zo `bezoeken' wij de gevangenen zoals Jezus ons heeft aangemoedigd, om zijn woorden direct toe te passen.'

Iedereen ontzettend bedankt voor alle hulp en steun voor de actie en het meeschrijven van 243 kaarten. Fijne Paasdagen toegewenst!

>Jan de Beer, activiteitencommissie Koningskerk Zwolle-Zuid