KNSB zoekt nieuwe hoofdredacteur schaatsen.nl | KNSB


Gepubliceerd: woensdag 23 maart 2016

Schaatsen.nl is het platform voor de schaatssport in Nederland. Het platform is een uitgave van de KNSB. Voor schaatsen.nl zijn we op zoek naar een hoofdredacteur (0,75 fte).

De hoofdredacteur van schaatsen.nl is de vlieg op de muur van het schaatsen. Je bent altijd op de hoogte van de zaken die spelen in het langebaanschaatsen, marathonschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten. Je herkent nieuws, verhalen en interessante achtergronden en weet dit zelf om
te zetten in tekst en beeld of deelt dit met een team van freelancers dat je aanstuurt.

Je staat open voor input van anderen en weet op flexibele wijze de belangen van de schaatsfans, de sporters, de sponsoren en de schaatsbond samen te brengen in een spannende mix. Je snapt het belang objectieve nieuwsgaring, maar ook van content marketing en ziet hierin de kansen omdat je weet
dat het gaat om mooie verhalen.

Je bent een kenner van de sport, en weet het verschil tussen een relay en een team pursuit. Je kent de double push en weet wat overkomen inhoudt. Tegelijkertijd heb je ideeen over hoe je in een kwakkelwinter toch dat gevoel van koek en zopie op kan wekken.

Je bent veelzijdig in je aanpak en weet het onderscheid te maken tussen vorm en thema van geschreven, gefilmde en gefotografeerde content en hebt ideeen over welke (social) media geschikt zijn voor die content. Daarnaast je bent in staat je eigen budget in te plannen en te bewaken.

Binnen de KNSB ben je bovendien een aanspreekpunt voor de digital manager en marketeer en denk je mee over de toekomst van schaatsen.nl als geheel. Je drijfveer is om van schaatsen.nl het absolute nummer een schaatsplatform van Nederland te maken en te houden: de plek waar de rondjesrijder van
IJsbaan Twente zich evenzeer thuis voelt als de grootste Michel Mulder-fan. Je geeft het platform een gezicht en doet altijd net dat stapje extra om het nog beter te maken.

Je brengt mee

* Een afgeronde HBO of WO-opleiding op het gebied van journalistiek of aantoonbare ruime ervaring in het vakgebied.
* Meer dan drie jaar kennis en werkervaring in de online journalistiek.
* Ervaring met het aansturen van een team.
* Goede ideeen en een frisse kijk op de schaatssport en de toekomst van het medialandschap.

Competenties

* Verbinden
* Eigenaarschap
* Nauwkeurig werken
* Marktgericht handelen
* Klantgericht opereren
* Organisatiesensitiviteit
* Initiatief nemen

We bieden

Een uitdagende functie in een inspirerende omgeving waarin je jezelf zowel journalistiek als organisatorisch kan ontplooien en mee kan werken aan het verspreiden van de liefde voor de schaatssport.

Solliciteren?

Heb je interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk 17 april je CV vergezeld van motivatiebrief naar: personeelszaken@knsb.nl onder vermelding van `sollicitatie hoofdredacteur schaatsen.nl'.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen t/m 2 april met Erik van Lakerveld, Hoofdredacteur schaatsen.nl, 06-13668645. Na 2 april kun je contact opnemen met Mascha van Werven, Manager Marketing en Communicatie, 06- 20 693 728. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op
19, 21 en 22 april.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.