Onderscheiding


22-02-2016 Mevrouw Bep Dekker heeft op 21 februari een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Van der Riet. Zij is met deze onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De feestelijke uitreiking vond plaats na afloop van de 25ste boekenmarkt in Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker. het was tevens de laatste onderscheiding die werd uitgereikt door burgemeester Van der Riet, die op 1 maart met pensioen gaat.

Pancratiuskerk

Mevrouw Bep Dekker-Buur is betrokken geraakt bij de Pancratiuskerk toen het bestuur een culturele commissie wilde vormen. Zo kon er meer geld komen voor het onderhoud van de kerk. Bep is nog altijd lid en in functie als vicevoorzitter van het bestuur. De kerk van Oosterblokker is een van de
grootste dorpskerken van West-Friesland en dateert van het einde van de vijftiende eeuw. In de jaren tachtig is de kerk gerestaureerd. Sinds 1989 doet dit monumentale gebouw dienst als multifunctioneel centrum onder de naam Cultureel Centrum Pancratius.

Sinds 1999 is zij ook betrokken bij de Vereniging Westfriese Monumentale Kerken. Op 23 september 2000 werd mevrouw Dekker-Buur voorzitter, wat zij daarvoor feitelijk ook al was en sindsdien is gebleven.

Dansgroep

Sinds 2004 is Bep lid van de Oud Westfriese Dansgroep Wijdenes en vervult sinds 2008 de bestuursfunctie van penningmeester. De Oud Westfriese Dansgroep is opgericht op 10 oktober 1940 en is regionaal, provinciaal, landelijk als internationaal actief met optredens. Naast de functie van
penningmeester is zij actief lid van de kledingcommissie en lid van de activiteitencommissie.

Vrijwillige zorg voor terminaal zieken

Sinds 2005 werkt Bep als vrijwilligster bij Palliatieve Terminale Zorg bij Wering Steunpunt. Zij is van grote waarde en steun en is wekelijks minimaal een dagdeel bij een stervende aanwezig. Ook geeft zij trainingen aan andere vrijwilligers.
22-02-2016
Thema Nieuws, Drechternieuws