De federaties MGNN en NIF veroordelen de terroristische aanslag in Brussel

PERSBERICHT

De federaties MGNN en NIF veroordelen de terroristische aanslag in Brussel

22 maart 2016, Amsterdam - De afschuwelijke aanslag van heden, 22 maart 2016, in Brussel gericht tegen onschuldige burgers, heeft ons diep geraakt. Deze aanslag, vlak na de aanslagen in Ankara en Istanbul, toont aan dat terreur geen ras of religie kent. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze aanslagen.

Wij zijn diep geschokt en veroordelen deze aanslag in de uiterste vorm. Wij veroordelen ook alle partijen die, zowel actief als passief, bijdragen aan de segregatie tussen verschillende groepen in onze samenleving en bewust verschillende religies tegenover elkaar zetten om hiermee onrust te creëren.

Wij roepen iedereen op om juist nu toenadering tot elkaar te zoeken. Ook roepen wij iedereen op om geen onderscheid te maken tussen aanslagen in binnen en buiten Europa. Terreur kent immers geen etniciteit of religie. Juist nu, roepen wij iedereen op om de kostbare saamhorigheid in stand te houden door één stem te vormen tegen elke vorm van terreur en haat.

Wij roepen iedereen dan ook op om niet toe te geven aan het geweld en met elkaar in gesprek te blijven op basis van wederzijds vertrouwen.

Bestuur federatie Milli Görüş Noord-Nederland

Bestuur Nederlandse Islamitische Federatie