Adecco Group Nederland staat twee keer op lijst van beste werkgevers

`Zevende plaats voor Adecco is beste score ooit voor HR-dienstverlener'

Zaltbommel - Adecco Group Nederland heeft op dinsdagavond 22 maart in Amsterdam twee noteringen op de Great Place to Work-lijst van 2016 binnengehaald. Het landelijke General Staffing netwerk van Adecco eindigde op een zevende plaats - de hoogste notering sinds Adecco aan het onderzoek deelneemt en de beste score onder alle deelnemende uitzendorganisaties. Het Professional Staffing label van de groep noteerde een zeventiende plaats op de lijst van beste werkgevers van Nederland.

Hans Pruis: `Niet wij als organisatie en management, maar onze medewerkers en opdrachtgevers hebben gewonnen!'

Hans Pruis, CEO van Adecco Group Nederland zegt over de uitslag: "We zijn op de eerste plaats blij voor onze medewerkers. De mooie score hebben we aan hen te danken. Uit het totale onderzoek blijkt dat persoonlijke aandacht op de werkvloer, eerlijk en herkenbaar leiderschap en betrokkenheid het verschil maken voor medewerkers. Ik ben er trots op dat we die factoren in onze organisatie hebben weten te verankeren. Ik ben ook blij voor onze opdrachtgevers. We weten immers dat medewerkers die hun werkgever en werkplek hoog waarderen met plezier een stap extra zetten."

Aandacht en vertrouwen

Great Place to Work(R) (GPTW) is een wereldwijd gehanteerde onderzoekmethodiek die focust op vertrouwensaspecten in organisaties. Het onderzoek bestaat al meer dan 25 jaar en is gebaseerd op de wetenschap dat vertrouwen de meest onderscheidende factor op de werkplek is. Organisaties die hier hoog in scoren, presteren beter op het gebied van omzet, productiviteit, samenwerking en innovatie. De GPTW-organisatie ziet het vertrouwen van medewerkers in de deelnemende organisaties ieder jaar toenemen en trekt daar de conclusie uit dat persoonlijke aandacht op de werkvloer en transparant en eerlijk leiderschap lonen.

De uitslag van het GPTW-onderzoek wordt voor het grootste deel bepaald door de medewerkers van de deelnemende bedrijven die hiertoe anoniem een uitgebreide digitale vragenlijst invullen. Aanvullend leveren de deelnemende organisaties een zogeheten `Culture Audit' in. GPTW onderscheidt drie categorieen: grote en multinationale ondernemingen; middelgrote ondernemingen; kleine en startende ondernemingen. Adecco en Ajilon staan respectievelijk op de zevende en zeventiende plaats van de lijst in de eerste categorie. Adecco nam voor de elfde keer deel, Ajilon voor de derde keer.

Blijven verbeteren

CEO Hans Pruis: "Het onderzoek is zo waardevol, omdat onze werknemers zelf de grootste stem hebben in het oordeel over hun werkgever. We zien dat GPTW leeft binnen onze organisatie. Meer dan 85% van onze medewerkers neemt de moeite om de vragenlijsten in te vullen. Dat getuigt van betrokkenheid. Ook dit jaar gaan we intern weer maximale aandacht schenken aan de scores. Want de uitslag is geweldig, maar waar het om gaat is dat we die uitslag blijven gebruiken om onze werkcultuur en het vertrouwen tussen medewerkers en management te blijven verbeteren."

Over Adecco Group Nederland

Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison. Adecco biedt General Staffing Solutions aan alle sectoren en in alle voorkomende vakgebieden. Ajilon biedt Professional Staffing Solutions met de focus op Engineering, Finance, ICT, Technology en Young Professionals. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks verbindt Adecco meer dan 650.000 flexwerkers en professionals met opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.