Assads leger bereikt ISIS-stad Palmyra

in Midden-Oosten / by Mike Durand / on 23/03/2016 at 13:44 /

Syrische regeringstroepen hebben na dagenlange strijd de buitenwijken van de duizenden jaren oude monumentale stad Palmyra in het centrum van Syrie bereikt. De stad is vorig jaar veroverd door ISIS, dat veel historische bouwwerken heeft vernietigd en Palmyra regelmatig gebruikt als achtergrond in excutiefilms.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten maken Assads troepen nu jacht op de ISIS strijders die de stad veroverden. Syrische legereenheden hebben een strategische heuvel veroverd, van waaruit zij de gehele stad kunnen overzien en nieuwe acties tegen ISIS kunnen ondernemen.

De pan-Arabische zender Al-Mayadeen TV meldde dinsdag al dat er intense gevechten woedden in de zuidelijke en zuidwestelijke rand van Palmyra waarbij het Syrische leger zware beschietingen inzet van IS-doelen. Russiche gevechtsvliegtuigen ondersteunen de Syrische legereenheden met luchtaanvallen op ISIS-troepen in de stad.

Als het regeringsleger de stad in handen krijgt, ligt de weg open voor de herovering van de oostelijke provincie Deir al-Zor, die in handen is van ISIS.