Razwan Popal gestart als Jeugdcommisaris van de Koning

De 16-jarige Razwan Popal uit Buitenpost is vandaag gestart met zijn activiteiten als Jeugdcommissaris van de Koning in Fryslan. In de bijeenkomst van Provinciale Staten is hij aan de volksvertegenwoordigers gepresenteerd door de Commissaris, John Jorritsma.

Commissaris Jorritsma, voorzitter van de Staten: "Je hebt een streepje voor omdat je een gekozen commissaris bent." Namens de Provinciale Staten sprak VVD-fractievoorzitter Avine Fokkens, de nieuwe Jeugdcommissaris toe: "Een zeer eervolle benoeming waarmee we je heel veel succes maar bovenal ook heel veel plezier willen wensen." In zijn dankwoord zei de leerling van het Lauwers College zijn rol vooral te gaan gebruiken voor het verbinden van jongeren met de politiek. "Ik voel mij onderdeel van de Friese samenleving en daarom sta ik voor het behoudt van onze mooie Friese taal en cultuur."

De Jeugdcommissaris is een nieuw initiatief in Fryslan. De verkiezing voor de Jeugdcommissaris is dit jaar ingesteld, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Friese Jeugdparlement. De ruim 50 deelnemers aan het Jeugdparlement kozen begin maart Razwan Popal uit hun midden. Met de instelling van de jeugdcommissaris wil de provincie de jongeren meer betrekken bij het werk van de regionale overheid.