Selectie De Wolf Danst producenten en documentairemakers

23/03/2016

In het kader van De Wolf Danst, het nieuwe dansfilmproject van Mediafonds, NTR, Filmfonds en Cinedans zijn de producenten Blackframe en Witfilm en documentairemakers Astrid Bussink en Catherine van Campen geselecteerd.

Perron 13

Perron 13 van Camiel Zwart en Klaus Juergens (NTR / Blackframe)

In het kader van De Wolf Danst, het nieuwe dansfilmproject van Mediafonds, NTR, Filmfonds en Cinedans zijn de producenten Blackframe en Witfilm en documentairemakers Astrid Bussink en Catherine van Campen geselecteerd. De Wolf Danst is een combinatie van een artistiek hoogwaardige documentaire (40') & een onafhankelijke dansfilm (10'). De Wolf Danst zal worden uitgezonden binnen Het Uur van de Wolf en voorafgaand daaraan in premiere gaan op Cinedans.

Op 1 april volgt de deadline voor indiening van de onafhankelijke dansfilmideeen. Maximaal vier dansfilmprojecten krijgen dan ontwikkelingssubsidie. Vervolgens krijgen maximaal twee daarvan in september productiesubsidie. Choreografen en cineasten kunnen gezamenlijk een aanvraag indienen voor een korte en eigenzinnige dansfilm. De dansfilm gaat in op een actueel thema in de huidige samenleving en mag niet gebaseerd zijn op een bestaande dansvoorstelling. Dans maakt een substiantieel onderdeel uit van de film. De choreograaf en cineast werken vanaf het eerste moment samen aan het dansfilmplan. Choreograaf en cineast werken tevens samen met een ervaren componist en/of geluidsontwerper aan een originele score. Ook werken choreograaf en cineast volledig mee aan een onafhankelijke artistieke making-of/documentaire door een documentairemaker, die aan de dansfilm voorafgaat.