Bram van Polen regionaal ambassadeur JOGG

Gepubliceerd: 23 maart 2016

Bram van Polen regionaal ambassadeur JOGG

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen is ambassadeur van de regionale aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Hij zet zich belangenloos in om een gezonde leefstijl bij kinderen te stimuleren. Op 22 maart ondertekende Bram van Polen officieel het samenwerkingscontract met wethouder Willem Krooneman, voorzitter regionale stuurgroep JOGG.

Bram van Polen was in 2015 al betrokken bij JOGG-campagne Drink water, pak de Beker!. Deze campagne was gericht op kinderen tot 19 jaar, om te stimuleren meer water te drinken en zoete drankjes te laten staan. Overgewicht is namelijk een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Uit onderzoek van de GGD-NOG blijkt bijvoorbeeld dat van alle kinderen van 10 en 11 jaar, 15% overgewicht en 2% obesitas heeft.

Gezonde leefstijl

Dat juist PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen JOGG ondersteunt is niet verwonderlijk. Als topsporter kent hij het belang van een gezonde levensstijl. "Ik vind het leuk om met kinderen bezig te zijn en hen te motiveren. Ik bezoek diverse JOGG-activiteiten in de regio. Het is fantastisch dat ik een voorbeeldfunctie kan hebben als het om gezond eten en bewegen gaat." Volgende week start de nieuwe JOGG-campagne Natuurlijk Samen Spelen. Tot aan de zomervakantie worden verschillende spelmiddagen in de Noord-Veluwse gemeenten georganiseerd om ouders te inspireren met hun kinderen actief (buiten) bezig te zijn.

Jongeren op gezond gewicht

Al sinds 2014 werken de regiogemeenten samen als JOGG-regio Noord-Veluwe om met diverse lokale activiteiten een omgeving te creeren, waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.