Aankondiging: 23 maart informatieavond Verruiming Twentekanalen | Rijkswaterstaat

Woensdag 23 maart 2016 organiseert Rijkswaterstaat een informatieavond over de tweede fase van de verruiming van de Twentekanalen. U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen en met het projectteam in gesprek gaan over de geplande werkzaamheden en de aanstaande vergunningenprocedures. Zet 23 maart alvast in uw agenda. In de volgende nieuwsbrief informeren wij u over de locatie waar de bijeenkomst zal plaatsvinden.

De aftakking van het Twentekanaal naar Almelo. Dit is de enige plek waar het kanaal iets wordt verbreed. Verder wordt het kanaal verdiept.

Aanbesteding en vergunningen

Binnenkort start de aanbestedingsprocedure. Nadat de aannemer is geselecteerd gaat hij aan de slag met het definitieve ontwerp. Al met al duurt deze projectfase minimaal tot en met de zomer van 2017. Ook vindt in diezelfde periode een aantal vergunningenprocedures plaats. Hierover worden belangstellenden in een latere nieuwsbrief en tijdens de informatieavond op 23 maart nader geinformeerd.

Definitief ontwerp in 2017 gereed

We kunnen 23 maart informatie geven over de hoofdlijnen van de plannen voor de verruiming. Bijvoorbeeld waar we damwanden gaan vervangen, of verstevigen en waar de oeverinrichting aan moet voldoen.

De aannemer vult de details van het ontwerp in op basis van eisen en richtlijnen in het aanbestedingsdossier. Door niet alles voor te schrijven kan de aannemer een concurrerend voorstel doen, inclusief ontwerp. En benutten we zijn kennis en ervaring optimaal. De aannemer kan eigen keuzes maken over de exacte uitvoeringswijze, het ontwerp en soort damwand, inrichting hellende oevers, inrichting uittreedplaatsen voor mensen en dieren en bouwmateriaal. Hiervoor zijn door Rijkswaterstaat wel functionele eisen opgesteld.

We verwachten dat de aannemer de tweede helft van 2017 kan starten met zijn werkzaamheden. Voorafgaand organiseert Rijkswaterstaat weer een informatieavond om geinteresseerden te informeren over het definitieve ontwerp, de uitvoeringswijze en de verwachte hinder. De werkzaamheden moeten volgens de huidige planning uiterlijk in 2020 gereed zijn.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina Twentekanalen: verruimen vaarweg.