Tegelzetbedrijf Oostbörg bij eerste MVO-tegelzettersbedrijven


Vleuten, 20160322 -- Tegelzettersbedrijf Oostbörg BV uit Vleuten neemt op donderdag 24 maart a.s., om 16.00 uur, tijdens het Building Holland-evenement in de Amsterdamse RAI als één van de twee eerste Nederlandse tegelzetbedrijven het certificaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in ontvangst. Het certificaat wordt uitgereikt door certificeringsorganisatie SKG-IKOB. In de tegelbranche is Oostbörg daarmee koploper waar het gaat om erkenning en stimulering van MVO.

Het tegelzetbedrijf was voor deelname aan deze certificering uitgenodigd door tegelbrancheorganisatie BOVATIN en de Aannemersfederatie, die samen met SKG-IKOB deze erkenningsregeling ontwikkeld hebben.

Voor Jeroen de Goeij van tegelzettersbedrijf Oostbörg is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een belangrijke pijler onder zijn bedrijf. “Je werk op een gezonde manier verrichten. De klant redenen geven om ‘extra’ tevreden te zijn: niet alleen over het resultaat, maar ook over hoe het bereikt is. Dat zijn onderwerpen waar we, samen met onze medewerkers, veel aandacht aan besteden. Daarom hebben wij ook, tijdens een innovatieproject met BOVATIN, een lichtgewicht-vloermortel en een Aircleaner helpen ontwikkelen: zodat onze medewerkers gezonder kunnen werken, en onze klanten minder overlast ervaren van ons werk. Kwaliteit, daar gaat het om – niet alleen het eindresultaat telt, maar dat eindresultaat wordt bovendien bereikt op een maatschappelijk verantwoorde manier. Daar hoort trouwens ook het opleiden van jongeren bij: we zijn vanzelfsprekend actief als Erkend Leerbedrijf.”

SKG-IKOB Certificatie heeft de erkenningsregeling ‘Bouwen aan MVO’ ontwikkeld zodat bedrijven in de bouwsector en toeleverende industrie op een laagdrempelige manier de mogelijkheid hebben om zich op het terrein van MVO te ontwikkelen. De erkenningsregeling is een groeimodel: bedrijven kunnen hun eigen maatschappelijke ambities bepalen. De regeling is opgebouwd uit vijf ontwikkelfasen. In combinatie met de vijf themamodules, Bestuur en management, Mens en werk, Klant, Milieu en Maatschappij, kan een bedrijf zelf kiezen waar de eigen ambities liggen en waar het bedrijf in wil groeien. Fase één is themabreed verplicht. Een bedrijf kiest zelf welke fase het wil bereiken voor elk van de thema’s en welke groeidoelstellingen het wil bereiken. Eerder behaalde erkenningen en certificaten (zoals ISO/Milieu/VCA) van een bedrijf tellen hierbij mee.