Royal FloraHolland - Geranium Balkonplant van het Jaar 2016


24 maart 2016Royal Floraholland Geranium 3 Dames

Geranium is door een mediajury verkozen tot Balkonplant 2016. Reden voor geraniumkwekers deze plant extra onder de aandacht te brengen in de keten.

De verkiezing Balkonplant van het jaar is mede mogelijk gemaakt door: Royal FloraHolland en Bloemenbureau Holland.

Retro en geschikt voor iedereen

Tijdens een rondvaart langs bloemrijke locaties in Amsterdam heeft een Nederlandse mediajury bestaande uit onder andere Home and Garden, Margriet, Elle Decoration, de Telegraaf, Seasons, Groei & Bloei, Libelle en Eigen Huis & Tuin de Balkonplant van het Jaar 2016 gekozen.

"De geranium is helemaal retro en is een dankbare zomerbloeier die geschikt is voor iedereen: met of zonder groene vingers." Aldus de jury. De juryleden prezen ook de veelzijdigheid van deze eenjarige zomerbloeier. Vanwege de verschillende vormen, kleuren en geuren kan de geranium prima in
balkonbakken, potten en hanging baskets worden toegepast.

De bekendste plant ooit

Geranium is misschien wel de bekendste plant ooit. Als tuinbloeier is het een beauty met mooi groen blad en prachtige bloemen. De keuze in bladeren, kleuren en bloemvormen is enorm. De geranium is een sterke plant waar je drie seizoenen, van maart tot diep in het najaar, plezier van kan
hebben. Dit alles maakt de geranium tot een topper in potten, bakken en hangmanden. Onder elkaar bieden ze een schitterende en veelzijdige bloemenpracht, maar geranium is ook een geweldige teamspeler in gemengd gezelschap. Wist u dat de geur van geranium een geliefd ingredient is voor kruidige
parfums?

Promotie

* Vanaf april 2016 worden via een mediacampagne, de geranium en andere tuinplanten onder de aandacht van de Europese consument gebracht. Voor meer informatie over deze Outdoorcampagne van Bloemenbureau Holland kunt u contact opnemen met campagnemanager Ivo van Orden: T+31 (0)174 72 70 15, E:
i.van.orden@bloemenbureauholland.nl.
* In week 14 gaat een Geraniumbus on Tour langs klanten van Royal FloraHolland, tuincentra, winkelcentra en weekmarkten.
* Rob's Grote Tuinverbouwing zal zaterdag 9 april (week 14) gericht zijn op de Geranium. Rob laat zien hoe eenvoudig en leuk het is om balkon en terras met planten in zomerse sferen te brengen.

Deze activiteiten worden gefinancierd door de geraniumkwekers van Royal FloraHolland.

POS materiaal

Voor gebruik in de keten en op de winkelvloer zijn banners, posters en flyers opgemaakt. Deze laatste in Nederlands, Engels en Duits. Wilt u zelf ook gebruikmaken van deze materialen? U kunt digitale exemplaren aanvragen via Teun van Turenhout van Royal FloraHolland.

* Laat u inspireren op www.mooiwatplantendoen.nl
* Neem contact op Royal FloraHolland
* Lees ook: Hibiscus Terrasplant van het jaar 2016