Commissaris van de Koning Remkes opent Amsterdamse beurs


24 maart 2016 - Nieuwsartikel

Vanochtend om 9.00 uur heeft de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, de Amsterdamse Euronextbeurs geopend met een slag op de gong.

Met de gongslag gaf hij ook het startsein voor een online discussieplatform van de provincie Noord-Holland, waar ideeen over het economisch beleid van de provincie welkom zijn. Iedereen kan hieraan meedoen.

Op economisch vlak doet Noord-Holland het goed. Beter dan andere provincies in Nederland. De provincie wil er alles aan doen om de Noord-Hollandse regionale economie duurzaam aan te jagen en om ruimte te geven aan vernieuwing, duurzaamheid en ondernemerschap. Hiervoor investeert de provincie
EUR 160 miljoen extra. En de provincie doet dit door nieuwe wegen te ontginnen voor werkgelegenheid, bereikbaarheid, innovatie, duurzame energie, de vitaliteit van het platteland en robuuste natuur- en recreatiegebieden.

Meepraten

Specifiek voor de uitvoering van het Noord-Hollandse beleid op het gebied van biodiversiteit, leegstand van panden en terreinen, en duurzame innovaties in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) vraagt de provincie haar inwoners, ondernemers en anderen om ideeen en voorstellen op het online
discussieplatform `Noord-Holland, duurzaam, vernieuwend en ondernemend!' te delen. Met deze input wil de provincie komen tot een economisch uitvoeringsprogramma dat beter aansluit bij de behoeften van de Noord-Hollanders. Meepraten kan op www.civocracy.org/pnh.

Bij de gongslag waren directies van enkele veelbelovende bedrijven in Noord-Holland aanwezig: GP Groot BV (Heiloo), Mobgen (Amsterdam), Verhoef Aluminium Scheepsbouwindustrie BV (Aalsmeer), GSA Groep BV (Schiphol Oost), Lightwell (Amsterdam-Duivendrecht).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel