File door gekantelde vrachtwagen op A59


24 maart 2016, 19:11

Automobilisten die donderdagavond onderweg zijn tussen knooppunt Zonzeel en Den Bosch komen bij Oosterhout flink in de file. Bij een ongeluk is een vrachtwagen van het talud gerold.

De vrachtwagen kwam in botsing met een tankwagen en is daarna in de naastgelegen berm terecht gekomen. Vervolgens is de vrachtwagen gekanteld en onderaan het talud tot stilstand gekomen. De vrachtwagen is geladen met mest. Bij het voorval is de vangrail ernstig beschadigd geraakt. Het is
onbekend hoe de chauffeur eraan toe is. Politieonderzoek en opruim- en herstelwerkzaamheden zullen nog lange tijd in beslag gaan nemen.

Flinke file

Vanwege het ongeluk is de rechterrijstrook dicht tussen Made en Oosterhout. Dat levert richting Den Bosch een file op van 3 kilometer. De vertraging is een halfuur. Verkeer dat de file wil vermijden kiest beter een andere oost-westroute zoals de A58.

Update 19:18 uur

Volgens Omroep Brabant heeft de chauffeur van de gekantelde vrachtwagen zelfstandig zijn cabine kunnen verlaten. Hij raakte bij het ongeluk lichtgewond.

Foto: twitter.com/WIS_MartinRWS

Foto: (c) twitter.com/WIS_MartinRWS