In 2016 weer steun van Lotto aan 6 toertochten

In 2016 weer steun van Lotto aan 6 toertochten

Rijswijk, donderdag 24 maart 2016 - Toerfietsers in Nederland kunnen hun stalen ros dit seizoen weer klaarmaken voor `De 6 van Lotto', zes toertochten die worden gesteund door Lotto. Het is het tweede seizoen dat Lotto, naamgevend en hoofdsponsor van wieler- en schaatsploeg LottoNL-Jumbo, de breedtesport op deze manier steunt. Met de financiele steun wil Lotto bijdragen aan de kwaliteit en continuiteit van de toertochten, die zijn verspreid over Nederland. Nieuw dit seizoen is de Freedom Ride, een pelotonstocht op 5 mei in de omgeving van Arnhem. `De 6 van Lotto' start net als vorig jaar weer met de toertocht van de Amstel Gold Race op 16 april. Zowel schaatsers als wielrenners van Team LottoNL-Jumbo zijn er dat weekend bij.

`De 6 van Lotto' zijn 6 aansprekende toertochten verspreid over Nederland met als afsluiter van het wielerseizoen `De 6e van Lotto' waarbij ook de renners van Team LottoNL-Jumbo meefietsen.

o Amstel Gold Race (16 april)

o Freedom Ride (5 mei)

o Tour d'Utrecht (3 juli)

o Ride for the Roses (4 september)

o Dam tot Dam (18 september)

o De 6e van Lotto (met alle renners van Team LottoNL-Jumbo) (17 oktober)

Toerfietsers die zich inschrijven bij `De 6 van Lotto' (www.de6vanlotto.nl) maken ook kans op prijzen zoals gratis startbewijzen, fietsclinics, als VIP een etappe beleven vanuit een volgauto, gesigneerde wielershirts en andere wieler gerelateerde prijzen.

Lotto maakt zich sterk voor de Nederlandse sport, omdat sport aan de basis van een gezonde en krachtige samenleving staat. Jaarlijks draagt De Lotto al meer dan 40 miljoen euro af aan zowel top- als breedtesport (amateursport). Door het steunen van de zes toertochten onderstreept Lotto nog eens het belang van breedtesport in Nederland.

Foto: Steven Kruijswijk, Sep van Marcke en George Bennett van Team LottoNL-Jumbo tijdens de `6e van Lotto' afgelopen jaar. Foto: Tycho's Eye.

Samenwerking NTFU

Net als vorig jaar worden de toertochten georganiseerd in samenwerking met diverse toertocht organisaties en de NTFU, de grootste wielersportbond van Nederland. Directeur Arjan de Vries is blij met het vervolg van `De 6 van Lotto' dit jaar: "Wij vinden het belangrijk dat onze leden met plezier en passie de wielersport kunnen beleven. Met de steun van Lotto maken wij de toertochten nog aantrekkelijker voor onze leden, dus wij werken dit jaar graag weer samen met deze partner in sport om er een succes van te maken!"

Marketing directeur van De Lotto Arno de Jong: "Vorig jaar was een mooi succes. Tijdens de 6e van Lotto, onze eigen toertocht op 17 oktober, waren meer dan 1300 fietsers op de been en bezochten meer dan 1200 fans aansluitend de fandag van Team LottoNL-Jumbo. Genoeg reden voor een vervolg. Zo laten we fietsend Nederland zien dat we niet alleen topsport, maar ook de breedtesport verder helpen".

Over Lotto

De Lotto, waarvan Lotto onderdeel is, is ruim 50 jaar geleden opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. In totaal is dat meer dan 2 miljard euro. Zo'n driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF, waarvan de 76 aangesloten sportbonden een bijdrage ontvangen. Sinds de oprichting heeft De Lotto al bijna 1.5 miljard euro afgedragen aan NOC*NSF. Het overige deel wordt aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. Met de kansspelen van De Lotto kun je veel geld winnen en wint de sport altijd. Lotto. Dat is WinWin! www.lotto.nl