Genieten van de Brandenburgse Concerten bij RTV Utrecht


Zondag 3 april zendt RTV Utrecht om 11.00 uur een registratie uit van Het Zondagochtendconcert. Het Duitse barokorkest Hofkapelle Muenchen speelt de Brandenburgse Concerten van componist J.S. Bach. Onder begeleiding van dirigent Ruediger Lotter brengen zij dit klassiek muziekstuk ten gehore.

De Brandenburgse Concerten is de verzamelnaam van een zestal concerten in verschillende en wisselende instrumentale bezettingen van componist J.S. Bach. Tijdens Het Zondagochtendconcert speelt Hofkapelle Muenchen het Eerste, Tweede, Derde, Vierde en Vijfde deel. Deze uitvoering en
interpretatie van dirigent Ruediger Lotter, die de productie vanaf de viool begeleidt, is zondag 3 april te zien bij RTV Utrecht.

De registratie van Het Zondagochtendconcert door het Hofkapelle Muenchen-orkest is de tweede uitzending van de Zondagochtendconcerten bij RTV Utrecht. De eerste uitzending is terug te zien via www.rtvutrecht.nl/gemist. In deze registratie speelt het Noord Nederlands Orkest 'Het Zwanenmeer' van
Tsjaikovski. Zondag 24 april zendt RTV Utrecht Het Zondagochtendconcert door het Groot Omroepkoor uit. Zij zingen Rossini's 'Petite messe solennelle'. De Zondagochtendconcerten vinden plaats in Het Concertgebouw in Amsterdam en is een samenwerking met AVROTROS.

Uitzending
Zondag 3 april zendt RTV Utrecht om 11.00 uur de registratie uit van Het Zondagochtendconcert door Hofkapelle Muenchen. De uitzending is terug te zien via www.rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.