Aanhoudingen bij illegaal gokken in cafe


Aanhoudingen bij illegaal gokken in cafe

Laatste update:
25-03-2016 | 12:15

Eindhoven - Samen met de Gemeente, de Belastingdienst, brandweer en de Kansspelautoriteit viel de politie woensdagavond rond 22.00 uur een cafe aan de Wattstraat binnen. De kroegbaas, een 41-jarige Eindhovenaar, werd aangehouden.

De bareigenaar werd opgepakt nadat er in de ruimte van de kroeg een computer werd aangetroffen waarmee illegaal gegokt werd op sportwedstrijden. Naast de kroegbaas werden nog eens vier mensen in het cafe aangehouden. Drie van hen konden zich niet legitimeren en een persoon had een busje
pepperspray bij zich. Deze drie zijn inmiddels weer vrij.

Witwassen

Het politieonderzoek startte in december 2015 omdat de politie een vermoeden had dat er wapens in de kroeg aanwezig waren. Deze werden bij de zoeking niet aangetroffen. Wel werd er een fiks contant geldbedrag aangetroffen, waardoor een vermoeden van witwassen ontstond. Hier zal nog nader
onderzoek naar worden gedaan. In het belang van dit onderzoek is de cafe-eigenaar in verzekering gesteld

Gemeente en belastingdienst

Medewerkers van de gemeente Eindhoven hebben gecontroleerd op bewoning en (brand)veiligheid. Er zijn diverse overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd, er was sprake van kamerverhuur zonder vergunning en de inschrijvingen in het Basisregister personen (BRP) klopten niet.
Hierop zal gehandhaafd worden. De Belastingdienst heeft tijdens de actie naar de bedrijfsactiviteiten en de aanwezige administratie gekeken. Nader onderzoek moet uitwijzen of aan alle fiscale verplichtingen is voldaan.