Licentie Zwem-ABC voor zwembad De Watertoren Winschoten


Licentie Zwem-ABC voor zwembad De Watertoren Winschoten

31 maart 2016
Op donderdag 31 maart ontving Arjan Dik, hoofd zwemzaken van zwembad De Watertoren in Winschoten, uit handen van de heer Michael van den Beld, consulent van het NP/NRZ (Nationaal Platform Zwembaden) de Licentie Zwem-ABC. Hiermee voldoet het zwembad aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles
te mogen geven voor het Zwem-ABC. Zwembad De Watertoren is hiermee het eerste zwembad in de regio Oost-Groningen en zelfs een van de eerste in het noorden van Nederland.

Toetsingscriteria

Om als zwembad in aanmerking te komen voor een Licentie Zwem-ABC is op een aantal zaken getoetst, zoals: er is voldaan aan wet- en regelgeving; de lesgevers zijn gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG); de zwemlesaanbieder werkt volgens de Gedragscode Zwembranche; de
lesgevers zijn voldoende opgeleid; er is nagedacht over de manier van lesgeven; ouders hebben zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles en er is een ongevallenregistratie.

Nieuwe kwaliteitseisen

Aanbieders van zwemlessen krijgen tot 1 januari 2018 de tijd om te voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen. Alleen zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Zwem-ABC mogen het Zwem-ABC uitgeven.

Tags:
persbericht