Onderzoek naar explosie in woning


Onderzoek naar explosie in woning

Laatste update:
31-03-2016 | 14:31

Eindhoven - De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van een explosie die woensdagavond voor flinke schade zorgde bij een flatwoning aan de Sint Jorislaan. De hoofdbewoner werd aangehouden.

Rond 23.30 uur werd de buurt opgeschrikt door een harde knal. Al snel bleek er bij een flatwoning een deel van de gevel uit te liggen. Uit een eerste onderzoek door politie en brandweer kwam vast te staan dat er in de woning een explosie was geweest, waardoor de woning zwaar beschadigd raakte.
De woning is voor het moment onbewoonbaar. De mannelijke hoofdbewoner en zijn kleuterdochter kwamen met de schrik vrij. De oorzaak van de explosie is vooralsnog niet duidelijk. De politie hield de hoofdbewoner van de flat aan, omdat de aangetroffen omstandigheden in de flat veel vragen opriep.
De man lijkt mogelijk direct verantwoordelijkheid te zijn voor de explosie. Hij zit vast voor verhoor. Zijn dochtertje werd elders ondergebracht. De flatwoning werd afgesloten en hier wordt door forensisch rechercheurs nader technisch onderzoek gedaan.