Beperkte dienstverlening Archiefdienst Bergen op Zoom


Gepubliceerd op: 04 april 2016

De Archiefdienst Bergen op Zoom, Gemeentearchief Roosendaal en Regionaal Archief West-Brabant (Oudenbosch) gaan per 1 juli 2016 samen over in het West-Brabants Archief. Hierbij hoort ook het verplaatsen van de fysieke archieven van de huidige drie bewaarplaatsen naar de depots in Bergen op
Zoom en Oudenbosch. Om deze samenwerking en verhuizing goed voor te bereiden en uit te voeren is de Archiefdienst Bergen op Zoom genoodzaakt om de dienstverlening van 1 april tot en met 5 juli 2016 tot een minimum te beperken.

Wat betekent dit voor de dienstverlening aan burgers en bedrijven uit Steenbergen?

Externe dienstverlening: voor burgers en bedrijven

Het informatiecentrum van Het Markiezenhof is van 1 april tot en met 5 juli 2016 gesloten.

Verzoeken voor genealogisch en historisch onderzoek, inzien van dossiers en publicaties, bestellingen van beeldmateriaal etc. worden niet in behandeling genomen.

Alleen voor het inzien van bouwvergunningen en/of milieuvergunningen, die in beheer zijn van de Archiefdienst Bergen op Zoom, wordt een uitzondering gemaakt.

Burgers en bedrijven kunnen uitsluitend voor het inzien van bouw- en milieudossiers per mail (archiefdienst@bergenopzoom.nl) een verzoek indienen. We zullen de aanvragen tussendoor afhandelen, maar hoe snel dit gebeurt is afhankelijk van de aard van de vraag en ondergeschikt aan de
voorbereidende werkzaamheden en de vele verhuisbewegingen. Vervolgens wordt er bekeken wanneer de dossiers uit het depot kunnen worden opgehaald en wordt per verzoek een afspraak gemaakt voor inzage van de stukken in het informatiecentrum van Het Markiezenhof.



Logo West-Brabants archief



Het West Brabants Archief start woensdag 6 juli met volledige dienstverlening in Het Markiezenhof

Vanaf woensdag 6 juli 2016 kan iedereen een beroep doen op de dienstverlening van het West-Brabants Archief. De nieuwe locatie, het Koetshuis van het Markiezenhofcomplex, zal dan helaas nog niet klaar voor gebruik zijn. De studiezaal zal daarom tijdelijk gehuisvest worden in het
informatiecentrum van het Markiezenhof, Steenbergsestraat 6 in Bergen op Zoom.

Meer informatie? We houden je graag via onze website www.westbrabantsarchief.nl op de hoogte van de vorming van het West-Brabants Archief.