Hennepkwekerij opgerold


Hennepkwekerij opgerold

Laatste update:
04-04-2016 | 11:27

Alkmaar - In een woning op de Saskerstraat heeft de politie zondagochtend rond 11 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Op de zolderverdieping troffen agenten 200 planten aan. Een 43-jarige Alkmaarder is aangehouden en een gespecialiseerd bedrijf heeft de kweekruimte ontruimd. De politie kwam de hennepplantage op het spoor na een melding van een verdachte situatie.

Aanpak hennepteelt

De teelt en de handel zijn steeds vaker in handen van de zware georganiseerde misdaad. Daarom pakt de politie de illegale hennepteelt keihard aan. En dat doet de politie niet alleen, maar samen met alle gemeenten, het Openbaar Ministerie, Sociale Recherche, woningcorporaties, Belastingdienst,
energie-, gas- en waterleidingbedrijven, en het UWV. Doel is het opsporen van de zware criminaliteit achter de hennepkwekerijen, om zo de illegale hennepteelt bij de wortels uit te roeien.

Meld verdachte situaties

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties! Bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
- Aanwezigheid van hennepgeur
- Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting
- Constant zoemend of ronkend geluid
- Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting
- Constant zoemend of ronkend geluid
- Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan



2016073879