Raad op Zaterdag


21 mei 2016

In mei van dit jaar vindt er weer een Raad op Zaterdag plaats. De focus ligt op actuele thema's in relatie tot de rol van de raad. U hoort wat de stand van zaken is rond een thema en op welke manier raadsleden aan de knoppen kunnen draaien.

Het programma is gericht op kennis- en ervaringsuitwisseling en veel VNG-medewerkers leveren hieraan een bijdrage. Wij nodigen u uit om (opnieuw) kennis te maken met de VNG, informatie op te halen, ervaringen uit te wisselen en uw vragen te stellen.

Wat kunt u verwachten?

* Een kort en krachtig plenair programma, met medewerking van Josee Gehrke, voorzitter van de VNG-commissie Raadsleden & Griffiers (in Zwolle) en Robbert Lievense, vice-voorzitter van de VNG-commissie Raadsleden & Griffiers (in Eindhoven);
* Workshops over actuele onderwerpen zoals: de controlerende rol van de raad, de omgevingswet, participatie en integratie van vluchtelingen, regionale samenwerking, decentralisaties Sociaal Domein, gemeentefinancien, informatiebehoefte van de raad en integriteit;
* Tijdens de `Meet&Greet VNG' kunt u bij diverse VNG-medewerkers terecht met uw vragen.

Raad op Zaterdag wordt georganiseerd door de VNG met medewerking van Raadslid.Nu, de Vereniging van Griffiers, Ondersteuningsteam Asielzoekers en Vergunninghouders (OTAV) en KING.

Via deze link vindt u een kort verslag van een eerdere Raad op Zaterdag dit jaar en kunt u doorlinken naar de hand-outs van de workshops.

Meer informatie en aanmelden
De Raad op Zaterdag zal op 21 mei van 10:00 tot 15:15 plaatsvinden in Eindhoven.
Meer informatie over de Raad op Zaterdag of aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk door op deze link te klikken.

Op 24 september zal in Zwolle ook een Raad op Zaterdag plaatsvinden. Aanmelden daarvoor is mogelijk via dezelfde link.