Verdachte van inbraakpogingen opgepakt dankzij alerte getuige


Verdachte van inbraakpogingen opgepakt dankzij alerte getuige

Laatste update:
04-04-2016 | 15:37

's-Hertogenbosch - De politie hield zondagavond 3 april een inwoner van 's-Hertogenbosch in zijn woonplaats aan. Hij wordt verdacht van een aantal inbraakpogingen in Bossche woningen het afgelopen weekend.

Een alerte getuige meldde zondagmiddag 3 april bij de politie dat bij een woning aan de Ophoviuslaan in 's-Hertogenbosch getracht werd in te breken en dat de dader is gevlucht. Een raam aan de achterkant van de woning bleek vernield te zijn. Aan de hand van een foto die de getuige had gemaakt,
herkenden agenten aan het begin van de avond de verdachte toen ze deze op de Hekellaan in Den Bosch zagen fietsen. Hij werd hier rond 18.30 uur aangehouden. De verdachte reed op een elektrische fiets en had nog een tweede fiets bij zich die hij aan de hand meevoerde. Beide fietsen zijn voor
verder onderzoek in beslag genomen. Al snel werd duidelijk dat de elektrische fiets eerder die middag uit een schuur van een woning aan de Philips de Goedestraat was gestolen. Bij een andere woning in deze straat werd ook een poging inbraak geconstateerd. Hier werd eveneens een raam vernield.
Het afgelopen weekend kwamen nog twee meldingen van een inbraakpoging in een woning binnen op de Pettelaarseweg en de Koningsweg, waarbij in beide gevallen braakschade aan de achterkant van de woning werd geconstateerd. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.