Afval is een duurzaamheidsvraagstuk


Afval is een duurzaamheidsvraagstuk

Maandag, 4 april 2016. Uit de fractie, Redactie

Afval is een duurzaamheidsvraagstuk

De PvdA heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur over het behalen van de doelstelling om in 2020 slechts 100 kilogram restafval per inwoner per jaar over te houden en 75% afvalscheiding te realiseren. PvdA-raadslid Barbara Kathmann: "Rotterdam is nog ver weg van deze doelstelling. Ik wil
daarom weten wat het stadsbestuur gaat doen om de doelstelling te behalen."

Op 25 maart kreeg het stadsbestuur een brief over het behalen van de doelstelling voor 2020. In deze brief staan onder andere positieve voorbeelden van gemeenten die goed op weg zijn en de resultaten in vergelijkbare gemeenten. Rotterdam wordt vergeleken met de 3 andere grote steden. Kathmann:
"Van de vier grote steden scoort Rotterdam slecht op zowel de hoeveelheid afval per inwoner als op afvalscheiding. Het is daarom belangrijk dat we nu actie ondernemen en alles doen om de doelstelling te behalen. Ik hoop dat het stadsbestuur zich hier aan wil committeren."

Kathmann: "De PvdA vindt dat afval niet bestaat. In een circulaire economie worden producten en materialen zo veel mogelijk hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Afval, afvalscheiding en afvalverwerking zijn duurzaamheidsvraagstukken. Het is daarom belangrijk dit niet apart te
bespreken, maar te betrekken bij het Rotterdamse duurzaamheidsbeleid. We hopen de beantwoording van de vragen zo snel mogelijk in de commissie van de gemeenteraad te kunnen bespreken."

Hieronder kunt u de schriftelijke vragen vinden.