AkzoNobel geeft met succes obligatie uit ter waarde van EUR500 miljoen

4 april, 2016

AkzoNobel maakte bekend dat de onderneming op 1 april jongsleden op aantrekkelijke voorwaarden een euro-obligatie heeft uitgegeven ter waarde van EUR500 miljoen, met een looptijd van tien jaar, tegen een couponrente van 1,125 procent.

De nieuwe obligatie-uitgifte verlengt de duur van de algehele obligatieportefeuille, daarbij gebruik makend van gunstige marktomstandigheden en lage rentestanden.

De nieuwe obligatie wordt uitgegeven door Akzo Nobel N.V. en zal worden genoteerd aan de Luxembourg Stock Exchange. De afwikkeling staat gepland voor 8 april 2016 en de obligaties zullen vervallen op 8 april 2026.

AkzoNobel streeft naar behoud van een sterke kredietwaardigheid. Op dit moment heeft de onderneming de kwalificatie BBB+ van Standard & Poor en Baa1 van Moody's.

- - -

AkzoNobel maakt essentiele producten die het dagelijks leven prettiger en inspirerender maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicalien leveren we essentiele ingredienten, essentiele bescherming en essentiele kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 45.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.