Onkruid op straten en stoepen vanaf nu duurzaam bestreden


Gepubliceerd op: 05 april 2016

Bestrijding met heet water en hete lucht

De gemeente heeft een contract afgesloten met Verheij Integrale groenzorg. Zij gaan vanaf dit jaar met machines die gebruik maken van een techniek met hete lucht of met heet water het onkruid bestrijden. Welke methode wordt toegepast is afhankelijk van het soort bestrating en hoe snel het
onkruid groeit. Op de voor grote machines onbereikbare plaatsen zal het onkruid worden bestreden met een quad waarop een hete lucht of heet water unit is gemonteerd en/of een handbediende stoomunit.

Gewenste beeld

Met de aannemer is een beeldkwaliteitsniveau B afgesproken. Het hele jaar door moet de aannemer de straten en stoepen op dit niveau onderhouden. Dit houdt in dat er in beperkte mate onkruid op de verharding aanwezig mag zijn. U kunt dit zien als een rapportcijfer 6 op een schaal van 1 tot 10.

Aan de hand van zogenoemde beeldmeetlatten zal in het groeiseizoen maandelijks worden gecontroleerd of het beeldkwaliteitsniveau is behaald. Deze controle houdt in dat op 64 willekeurig gekozen locaties verspreid over de stad het onkruidniveau wordt gemeten.

Wat merkt u hiervan?

Bestrijding met milieuvriendelijke middelen betekent dat het onkruid sneller terug komt dan voorheen. Hierdoor ziet u op stoepen en straten mogelijk iets meer onkruid. Afhankelijk van de onkruidgroei zal de aannemer 4 tot 8 keer per jaar in uw straat langs komen om het onkruid te bestrijden.
Er kan een quad over de stoep rijden.

* Deel Onkruid op straten en stoepen vanaf nu duurzaam bestreden op Facebook
* Twitter