Is jouw idee het waard?


5 april 2016
Klusklup

Jongeren die ideeen hebben om hun buurt of de stad te verbeteren, kunnen die indienen voor de campagne 'Is jouw idee het waard?'. Dat kan via de website van de gemeente en via e-mail.

De gemeente stelt maximaal 5000 euro beschikbaar voor elk goedgekeurd initiatief. Jongeren zijn vrij om allerlei ideeen aan te dragen. Alle voorstellen om Tilburg veiliger, groener, socialer of mooier te maken zijn welkom. Jongeren tot 27 jaar konden vanaf december 2015 ideeen indienen voor
deze campagne. De gemeente heeft nog 47.000 euro uit om initiatieven te ondersteunen. Meer informatie over de campagne op de pagina Tilburg knapt op op deze website.

Klusklup

De afgelopen tijd zijn al veel ideeen uitgevoerd. Zo heeft Fakkels voor Vrede een fakkeltocht kunnen organiseren voor tolerantie en vrede en tegen discriminatie en zinloos geweld. In december hebben jongeren van klas 6 VWO van het Theresialyceum een diner georganiseerd voor vluchtelingen. En
kinderen van Basisschool De Zuidwester uit de wijk Korvel hebben een klusklup opgericht om wijkbewoners te helpen met het doen van klusjes.