Koop extra huishoudelijke hulp in


Laatste update: 5 april 2016.

Ook in 2016 kunt u extra huishoudelijke hulp aanvragen. De regeling die in 2015 door het Rijk in het leven is geroepen zetten we in 2016 voort. De eigen bijdrage bedraagt 5 euro per uur. De extra hulp koopt u in met vouchers. Deze vouchers vraagt u bij ons aan.

Wanneer vraagt u de vouchers aan?

U kunt de vouchers aanvragen als u:

* op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) huishoudelijke hulp ontvangt, en (af en toe) behoefte heeft aan extra ondersteuning die niet valt onder de hulp die u al krijgt, zoals het soppen van aanrechtkastjes, het lappen van de ramen of het poetsen van ruimten die normaal
niet bewoond worden (extra kamers).
* op grond van de Wmo recht heeft op huishoudelijke hulp, maar hiervan af ziet, bijvoorbeeld omdat u de eigen bijdrage te hoog vindt.
* mantelzorger bent en overbelast dreigt te raken. Mantelzorgers kunnen deze extra hulp aanvragen en in de eigen thuissituatie inzetten om het huishouden te ontlasten.

Hoe vraagt u de vouchers aan?

Per voucher betaalt u, onafhankelijk van uw inkomen, EUR5 euro per uur. U kunt de vouchers alleen aanvragen als u daarvoor in aanmerking komt. De vouchers geven per stuk recht op 1 uur huishoudelijke hulp. U vraagt ze aan tot 1 juli 2016 bij ons Wmo-loket.

Meer informatie

Het Wmo-loket is bereikbaar via telefoonnummer 14 0418 of via wmo@zaltbommel.nl. Ook voor meer informatie kunt u bij hen terecht.