Praat mee over toekomst zorg!


Samen met de betrokken gemeenten gaat de Commissie Toekomstige Zorg Zeeland (CTZZ) de komende weken met Zeeuwen in gesprek. Aanstaande maandag 11 april is Zeeuws-Vlaanderen aan de beurt. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Churchill, Churchilllaan 700 in Terneuzen. Aanvang 19.30 uur.

Zeeland kampt met demografische krimp: het aantal inwoners daalt. Dat zet de Zeeuwse zorg onder druk, ook in Zeeuws-Vlaanderen. Zo is er goede afstemming nodig van het Nederlandse en het Belgische zorgaanbod. Daarnaast houden veel huisartsen hier nog een zelfstandige praktijk, terwijl de
Zeeuwse huisartsen gemiddeld ouder zijn dan elders in het land. De vraag is of er opvolgers klaar staan, als zij met pensioen gaan? Ook de geestelijke gezondheidszorg heeft het moeilijk.

Bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst op 11 april vertelt commissievoorzitter Eeke van der Veen welke visie de CTZZ inmiddels heeft ontwikkeld om de kwaliteit van de zorg in de provincie Zeeland op peil te houden. En welke stappen al zijn gezet om dat te realiseren.In Terneuzen is onder meer wethouder Cees
Liefting aanwezig om mee te praten vanuit zijn gemeentelijke visie op de toekomst van onze zorg.
De CTZZ wil met de bijeenkomst te weten komen of haar visie klopt met de wensen van de Zeeuwse bevolking. Die kan ook suggesties, ideeen en aandachtpunten aandragen voor de aanpak van het vervolg. Zo hoopt de Commissie Toekomstige Zorg de betrokkenheid van de Zeeuwen te vergroten.

Aanmelden
Iedereen is welkom op de bijeenkomst. Wel graag even aanmelden, per e-mail via aanmelden@toekomstigezorgzeeland.nl, telefonisch 0113-274 113 of via de website http://toekomstigezorgzeeland.nl.