Subsidie voor energiebesparende maatregelen


05-04-2016 Om huiseigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te treffen aan hun huis heeft de gemeente Drechterland weer subsidie beschikbaar gesteld. Subsidieaanvragen zijn vanaf 13 april mogelijk.
Eurohuis
De gemeenteraad heeft voor 2016, 2017 en 2018 een jaarlijks bedrag van EUR 20.000,- beschikbaar gesteld. De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. De regeling stopt als het subsidiebedrag op is.

Waarvoor kan subsidie worden aangevraagd?

Particulieren met een bestaande woning kunnen de subsidie aanvragen. De subsidie is mogelijk voor:
- Dak-, vloer-, spouwmuur- en paneelisolatie, isolatie massieve muur en HR++ glas.
- Maximaal 15% van de materiaalkosten, installatie en BTW en het bedraagt maximaal EUR 1.000,- per adres.
- Isolatie die voldoet aan gestelde criteria.
Doe-het-zelf isolatie valt niet onder de subsidieverordening. De subsidie moet aangevraagd worden voordat de maatregelen worden getroffen.

In de subsidieverordening staan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie energiebesparende maatregelen. Leest u ook de duurzame energiemaatregelenlijst en de toelichting op de duurzame energiemaatregelenlijst.

Een of meerdere maatregelen

U kunt de subsidie aanvragen via het aanvraagformulier. Bij de aanvraag moet een offerte worden meegestuurd. Indien u voor meerdere maatregelen tegelijkertijd een subsidie aanvraagt, dan is het van belang dat in de offerte de kosten per maatregel apart worden aangegeven. Dus als u zowel dak-
als vloerisolatie laat aanbrengen, dan in de offerte duidelijk laten aangeven hoeveel de dakisolatie kost en hoeveel de vloerisolatie kost. Verder moet ook de Rc waarde worden vermeld.
Klimaatklapper

Indienen aanvraag vanaf 13 april

U kunt de aanvraag indienen met ingang van woensdag 13 april 2016. Aanvragen die voor deze datum bij de Regionale Uitvoeringsdienst NHN zijn binnengekomen, worden niet in behandeling genomen. Het indienen van het aanvraagformulier kan uitsluitend op de volgende manieren:
Per post: Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord, o.v.v. aanvraag energiesubsidie, Postbus 2095, 1620 EB Hoorn
Per e-mail: postbus@rudnhn.nl
Deponering: Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord, Dampten 2, Hoorn

Reactietermijn

U krijgt binnen acht weken een antwoord op uw aanvraag. Voor meer informatie kunt u op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur bellen met de subsidietelefoon van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord via 088 - 10 21 398.

Actie achteraf

Als de subsidie is toegekend en als de energiebesparende maatregelen zijn genomen, dan stuurt u het vaststellingsformulier met een kopie van de rekening en het betaalbewijs (bijvoorbeeld een bankafschrift) en de installateursverklaring op naar de Regionale uitvoeringsdienst Noord-Holland
Noord. Als alle gegevens binnen zijn, krijgt u de subsidie uitbetaald.
Gemiddelde eengezinswoning
05-04-2016
Thema Nieuws, Drechternieuws