Sluiting Velsertunnel en Wmo-vervoer


dinsdag, 5 april 2016

door: Webredacteur

Wat betekent de sluiting van de Velsertunnel voor Wmo-klanten in een BIOS-taxi? `Blijf zoveel mogelijk buiten de spits' is wel het belangrijkste advies. De mensen van de BIOS-groep denken met u mee over alternatieven als u uw rit bestelt.

Vanaf vrijdag 15 april (21.00 uur `s avonds) gaat de Velsertunnel negen maanden dicht. Dat heeft ook gevolgen voor de BIOS-taxi's die Wmo-klanten rondrijden. Deze taxi's rijden normaal gesproken wel bijna honderd keer per dag door de Velsertunnel. Ze moeten straks een andere route nemen en
zullen langer over een ritje doen. Ook is er vooral in de spits veel kans op file, met vertraging tot gevolg.

Blijf buiten de spits

Hoe groot de overlast is, verschilt per route en is erg afhankelijk van het moment van vertrek. De verwachte hinder is het grootst in de spits, van 6.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur.
Het eerste advies voor gebruikers van de BIOS-taxi's is dan ook: blijf zoveel mogelijk buiten de spits, en houd daar al rekening mee als u een afspraak maakt waar u een taxi voor nodig heeft.
Het tweede advies is: maak gebruik van het openbaar vervoer, als het kan. De mensen van de BIOS-groep denken daarover met u mee als u uw rit bestelt. Heeft u vragen over wat dit voor uw rit betekent, bel dan met de BIOS-groep op telefoonnummer: 0900-8684 (EUR 0,10 per minuut).