Truckers blijven Wallonie voorlopig blokkeren


5 april 2016, 20:40

Boze Belgische vrachtwagenchauffeurs zetten hun wegblokkades ook vannacht en woensdag door. Al sinds vrijdag blokkeren ze op en af diverse snelwegen in Wallonie. En dat blijft voorlopig zo: het aantal blokkades is dinsdag alleen maar toegenomen.

Nederlanders die van en naar Frankrijk reizen kunnen de omgeving van Doornik beter mijden. De oude route via Lille over de A22 en de E17 gaat wel goed. De files door grenscontroles zijn daar Frankrijk in wel langer door omrijders. De snelwegen rond Doornik (E42/E403) zijn geen optie. Die zijn
al sinds maandagochtend 05:00 uur geblokkeerd.

Vlaanderen blokkadevrij

De actiebereidheid is in Wallonie duidelijk het grootst. Alle blokkades die de VID tot nu toe telde vonden in dat landsdeel plaats. Hajo Beeckman van de VRT-verkeersredactie verwacht dat dit zo blijft. Vlaanderen zou dus blokkadevrij blijven. In Wallonie verandert de situatie dus nauwelijks.
Dinsdagavond worden er dik 25 wegen geblokkeerd. Vooral de snelwegen rond Doornik en de E411 tussen Brussel <> Luxemburg zijn getroffen, maar ook bij Luik (E42) duiken blokkades op.

Dat belooft - het aantal wegblokkades in Wallonie is in de loop van de dag nog toegenomen #kilometerheffing https://t.co/UsC2Kv1EKP

* Hajo Beeckman (@hajobeeckman) 5 april 2016

Foto: (c) VID