Spandoekenactie 'Wij gaan weer naar buiten!' krijgt vervolg

Het voorjaar komt er nu echt aan. Op heel wat plekken lopen de koeien weer in de wei. Afgelopen weekeinde kwamen veel mensen naar boerderijen in de buurt om met eigen ogen te zien wat er gebeurde nadat de staldeuren open waren gezet.

Wegens het grote succes in 2015 wordt dit jaar een vervolg gegeven aan de spandoeken actie `Wij gaan weer naar buiten'. De vakgroep van LTO Noord stelt deze spandoeken kosteloos ter beschikking aan leden, bij ZLTO en LLTB moeten zij er tien euro voor betalen.

Tot en met 15 april a.s.

Belangstellende veehouders die willen meedoen maar nog geen spandoek hebben, kunnen deze tot en met 15 april bestellen bij hun organisatie. Het spandoek wordt dan bij u thuis bezorgd.

Het spandoek heeft een afmeting van twee bij een meter. Er is een versie met zwartbonte en roodbonte koeien. De LTO-organisaties nodigen hun leden melkveehouders uit om, als de koeien weer voor het eerst naar buiten gaan, dit spandoek te plaatsen op een zichtbare plaats.

Zichtbaarheid

De LTO-vakgroep Melkveehouderij hoopt met deze actie een bijdrage te leveren aan de zichtbaarheid van de melkveehouderijsector.

04 april 2016

BRON: