Nieuwe fase 'Grote Projecten'


Nieuwe fase 'Grote Projecten' /

06 april 2016 - De onderzoekscommissie Grote Projecten heeft dinsdag 5 april de aftrap gegeven voor de volgende fase van het onderzoek naar de financiele situatie van de gemeente Delft.

Centrum Delft

In de afgelopen periode werd onder begeleiding van een commissie van raadsleden een feitenonderzoek uitgevoerd naar de projecten Spoorzone, Harnaschpolder en St. Sebastiaansbrug in relatie tot de financiele situatie van de gemeente.

Eindrapport

Het eindrapport dat bestond uit drie feitenrelazen over de betreffende bouwprojecten en een notitie met aanbevelingen van de begeleidingscommissie werd in de raad van donderdag 18 februari besproken en vastgesteld.

Vervolg

De gemeenteraad besloot toen dat het onderzoek een vervolg moet krijgen. In die vervolgfase van het onderzoek moet de commissie van de raad vrijwillige en in beginsel openbare interviews gaan houden over het waarom van feiten en de overwegingen bij besluiten die zijn genomen bij de projecten
Spoorzone, Harnaschpolder en Sint Sebastiaansbrug.

Samenstelling

De samenstelling van de commissie werd in de raadsvergadering op 31 maart deels vernieuwd. Martina Huijsmans (D66), Ineke van Geenen (CDA), Frank van Vliet (GroenLinks) en Jabco Vreugdenhil (ChristenUnie) maakten al deel uit van de commissie. De nieuwe leden zijn Elwin van Beurden (STIP),
Maurits Bongers (SP). Bert Brehm (PvdA), Aad Meuleman (Stadsbelangen) en Bart Smals (VVD). Martina Huijsmans (D66) is voorzitter, Maurits Bongers is haar plaatsvervanger.