Zorgmarkt: samen voor optimale ondersteuning


woensdag, 06 april 2016

De Lekstroomgemeenten organiseren een Zorgmarkt op dinsdag 12 april 2016. De Zorgmarkt is bedoeld voor zorgaanbieders en zorgprofessionals van de Sociale Wijkteams. Zij streven allen hetzelfde doel na: de juiste ondersteuning aanbieden aan de inwoners van de Lekstroomgemeenten. Door
kennisdeling wordt vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd. De Lekstroom werkt zo samen om de ondersteuning aan alle inwoners te optimaliseren.

Sinds januari 2015 werken gemeenten, professionals van de Sociale Wijkteams en zorgaanbieders samen als gevolg van de (zorg)transitie. De beste ondersteuning leveren zij samen. Maar dat kan alleen wanneer de professionals van het Sociale Wijkteam goed op de hoogte zijn van het aanbod van de
zorgaanbieders. Tijdens de Zorgmarkt lichten meer dan 20 zorgaanbieders hun aanbod op een laagdrempelige manier toe en de Sociale Wijkteams vertellen op hun beurt weer over hun werkwijze. De Sociale Wijkteams kunnen zo de ondersteuningsvraag en het aanbod beter op elkaar afstemmen.

Wethouder Hans Adriani van de gemeente Nieuwegein opent de Zorgmarkt: "Deze markt biedt een mooie kans voor zowel de Sociale Wijkteams als de zorgaanbieders om samen de ondersteuning aan onze inwoners te optimaliseren".

De Zorgmarkt wordt georganiseerd door de Lekstroomgemeenten. Dit zijn de gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen en Lopik. De Zorgmarkt vindt plaats op dinsdag 12 april van 16.00 tot 19.00 uur in het Stadshuis van Nieuwegein, Stadsplein 1.