Congres over onderwijs aan het jonge kind, kom ook

Wil jij alles weten over het onderwijs aan het jonge kind? Kom dan naar het congres voor de onderbouw: `Het jonge kind op het juiste spoor' op 6 april 2016. Met maar liefst 28 workshops over spelbegeleiding, taalvaardigheid, motoriek en nog veel meer.

Leerkrachten, onderbouwcooerdinatoren en directeuren, schrijf je snel in via AOb-Events.

De AOb houdt in samenwerking met vakblad Het Jonge Kind (HJK) een landelijk congres in Amersfoort. Woensdag 6 april 2016 staat vanaf half tien 's ochtends de dag in het teken van het jonge kind.

Wat is er te doen?

Er is een informatiemarkt, er zijn debatten en 28 inspirerende workshops waar je direct in de praktijk iets mee kunt. Kinderpsycholoog en pedagoge Elly Singer houdt een openingslezing. Zij zal vertellen over intens leren door spelbetrokkenheid.

Daarna volgen twee rondes workshops over een keur aan onderwerpen. Bijvoorbeeld: spelbegeleiding, hoe kun je als leerkracht het spel van je leerlingen verrijken en verdiepen? Of wilde je altijd al weten hoe je hoogbegaafde kleuters kunt begeleiden, volg dan de workshop van Gerrie de Boer-Bies over haar kleutertalentgroep. Psycholoog Steven Pont gaat in op het fenomeen hechting. Ook de inrichting van je klaslokaal, het slim werken met materiaal en mediawijsheid komen aan bod. Daarnaast zijn zowel Cito als de Onderwijsinspectie aanwezig om te vertellen over het toetsen van jonge kinderen en het beoordelen van de les. Kortom alles over het onderwijs aan kinderen in groep 1, 2 en 3. Doe ook nieuwe kennis op en schrijf je in. Het hele overzicht vind je op AOb-Events >>>

Het congres vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort (Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ) en kost AOb-leden 195 euro. Niet-leden betalen 225 euro. Interesse? Bekijk het programmaboekje alvast.