Unit4 Cura Flex plant automatisch juiste flexpool medewerker

06. April 2016

Utrecht, 6 april 2016 - Unit4, een snelgroeiende partij in enterprise software, introduceert een nieuwe planningsmodule binnen Unit4 Cura: Unit4 Cura Flex. Cura is een geintegreerd zorginformatiesysteem (ZIS) voor verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Cura Flex versterkt Cura op het gebied van het plannen van de (flexpool)medewerkers. Cura Flex is bovendien de enige planningstool die volledig geintegreerd is met een ZIS, waardoor voor de planning ook de relevante clientgegevens beschikbaar zijn.

Deze aankondiging werd gedaan tijdens Unit4 Connect, het eerste Europese klantevenement van Unit4 met ruim duizend bezoekers.

Martien Merks, Managing Director Benelux: "De zorg verandert en met die veranderingen neemt ook de behoefte aan het aantal flexibele medewerkers toe. Door een grotere flexibele schil kunnen mensen snel worden bijgeschakeld indien nodig. Bijvoorbeeld in geval van calamiteiten. Daarbij is het belangrijk dat dit wel de juiste medewerkers zijn. Unit4 Cura Flex helpt daarbij. Volgens diverse vooraf aangegeven criteria zoals beschikbaarheid, deskundigheidsniveau en contractruimte, geeft de tool een voorzet van de meest geschikte (flexpool)medewerkers voor de uit te voeren taak."

Nadat de bepaalde medewerkers benaderd zijn - telefonisch, via e-mail of met een toegewezen taak in hun persoonlijke Cura Web portaal - en bepaald is wie de taak ook daadwerkelijk uitvoeren, worden zij automatisch op het dienstrooster van de afdeling of het team geplaatst. Dit zorgt er vervolgens voor dat de salariskosten van deze medewerkers automatisch worden doorbelast op de inlenende afdeling of team. Naast het inplannen van de flexpool, is Unit4 Cura Flex ook geschikt voor gebruik door zelfsturende teams en de vrijwilligerscooerdinator om vrijwilligers op de juiste wijze in te kunnen zetten.

Merks: "Unit4 Cura Flex is volledig geintegreerd binnen Unit4 Cura en ondersteunt de (de)centrale planners, planners van zelfsturende teams en cooerdinatoren van vrijwilligers. Unit4 is de eerste leverancier die dit als totaaloplossing biedt."

Momenteel loopt bij Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe een pilot, eind april moet Unit4 Cura Flex algemeen beschikbaar zijn.