CIDI Internationaal Symposium: Alan Baker

in Uncategorized / by Aviv de Poel / on 06/04/2016 at 14:08 / Tags: CIDI, Internationaal Recht, Israel, Terrorisme

Voormalig ambassadeur van Israel in Canada en expert op het gebied van het internationaal recht Alan Baker pleit voor een internationaal erkende definiering van het concept `terrorisme'.

In zijn speech op het CIDI Symposium benoemt hij een rits aan internationale verdragen en afspraken omtrent terrorisme. Zijn voornaamste stelling is dat de definiering van het concept terrorisme door de jaren heen binnen de internationale gemeenschap geen eenduidigheid kent. Dit komt door hem doordat internationale -en regionale afspraken over terrorisme altijd politiek beladen zijn.

`Ophitsing tot terreur is vandaag de dag een van de meest relevante componenten van terrorisme. Ideologie wordt gekoppeld aan de daad van terreur. De technologische vooruitgang draagt hieraan bij'. 'Het beroepen op vage inconsistente internationale verdragsbepalingen die verschillend geinterpreteerd kunnen worden, zijn niet slagkrachtig', aldus Baker. Met een eigen conceptversie van het internationaal verdrag inzake `bestrijding van terreur en ophitsing tot terreur' probeert Baker de internationale gemeenschap ervan te overtuigen dat ook ophitsing tot terreur bestraft moet worden.

Hieronder vindt u de opname van gastspreker Alan Baker inclusief de Q&A's. Op ons youtube-kanaal CIDITV ziet u andere opnames van het CIDI Symposium van 30 maart 2016.

Zie het origineel.