De gouden rookmelder gaat naar...


7 april 2016

Ieder jaar werken we nauw samen met de brandweer om in oktober landelijke aandacht te vragen voor brandveiligheid. Ook wel bekend onder de noemer: `Verklein de Kans op Brand!'. Regionaal organiseren de brandweerkorpsen en veiligheidsregio's diverse acties om mensen bewust maken van de
brandgevaren in hun woning. Dinsdag 5 april hebben we drie veiligheidsregio's in het zonnetje gezet voor hun originele preventie-acties.

De winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Rookmelder 2015

Vorig jaar won Drenthe tijdens de landelijke expertdag al de Zilveren Rookmelder met het project `noaberhulp'. Dit jaar ging Brandweer Drenthe met de Gouden Rookmelder naar huis voor de workshop "Veilig langer thuis wonen". De Zilveren Rookmelder ging dit jaar naar Veiligheidsregio IJsselland
en Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland voor een interactieve film over brandveiligheid. En de Bronzen Rookmelder ging naar Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland voor hun activiteiten in het kader van veilige feestdagen.

Alle winnaars, van harte gefeliciteerd! We zijn benieuwd naar jullie acties voor 2016. Samen gaan we voor heel Nederland brandveilig!

(Bron: Brandwondenstichting)