Woninginbrekers aangehouden Politie zoek getuigen


Woninginbrekers aangehouden Politie zoek getuigen

Laatste update:
07-04-2016 | 13:48

Zoetermeer - Woensdagmiddag 6 april hielden agenten twee verdachten van een woninginbraak aan.

Op woensdag 6 april kwam rond het middaguur de melding dat er in een woning aan de Charlie Parkerrode werd ingebroken. Een van de verdachten stond op de uitkijk en twee verdachten waren over een schutting geklommen. Een oplettende getuige wist een goed signalement van de verdachten op te
geven.



Agenten die ter plaatse kwamen zagen op de Muzieklaan een man staan die aan het opgegeven signalement voldeed. Ze hielden de man, een 19-jarige Hagenaar, meteen aan.

De twee andere verdachten zijn bij komst van de politie weggerend. Agenten hielden na een korte achtervolging een van hen, een 17-jarige Hagenaar, op de Rossinirode aan. Op hun vlucht hebben de verdachten een aantal inbrekerswerktuigen verloren. Deze spullen zijn in beslag genomen.

De twee verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. In de woning is in ieder geval via een raam aan de achterzijde geprobeerd in te breken. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht.

Getuige oproep

Bent u getuige of heeft u informatie die mogelijk waardevol is voor de politie? Dan kunt deze informatie bij de politie melden. Dit kan via het nummer 0900-8844.Wilt u anoniem blijven? Bel dan met M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.