Ap Reinders bij verjaardag easyJet


Publicatiedatum:
donderdag 07-04-2016
Luchtvaartmaatschappij easyJet vierde haar twintigste verjaardag in Nederland en het een-jarig bestaan van haar basis op Schiphol. De Haarlemmermeerse wethouder van ondernemerschap was daarbij.
Ap Reinders, wethouder Ondernemerschap, Sociale zaken en Arbeidsmarktbeleid:


"Bedrijvigheid en werkgelegenheid zijn de dragers van onze economie en bepalend voor de concurrentiepositie van Haarlemmermeer en de regio. In de twintig jaar dat easyJet vliegt op Schiphol heeft deze maatschappij daar fors aan bijgedragen. Ook het feit dat easyJet sinds vorig jaar Schiphol
als basis heeft, draagt hieraan vanzelfsprekend bij. Dit alles is iets om trots op te zijn en dat zijn we dan ook als gemeente Haarlemmermeer!"

easyJet viert verjaardag op Schiphol
easyJet crew geflankeerd door - van links naar rechts - wethouder Ap Reinders (gemeente Haarlemmermeer), Hanne Buijs (Schiphol) en William Vet (easyJet).


Op 5 april 1996 vertrok de eerste easyJet vlucht van London Luton naar Amsterdam Schiphol. Twintig jaar later heeft easyJet meer dan veertig miljoen passagiers van en naar Amsterdam vervoerd.

Amsterdam was destijds de eerste bestemming van easyJet buiten het Verenigd Koninkrijk. Nu is easyJet de tweede luchtvaartmaatschappij van Nederland, met jaarlijks meer dan 5.1 miljoen passagiers die van en naar Schiphol vliegen. Dit maakt Nederland tot een van de belangrijkste markten voor
easyJet.

De luchtvaartmaatschappij, die haar twintig-jarig bestaan in het Verenigd Koninkrijk op 10 november 2015 vierde, vliegt ondertussen met ruim 300 vluchten per week van en naar Schiphol naar 38 bestemmingen over heel Europa.

De opening van de basis op Schiphol vond plaats op 31 maart 2015. easyJet creeerde daarmee 200 directe banen en meer dan 4.000 indirecte banen in de regio. Door een combinatie van lage ticketprijzen, vriendelijke service en inzet van innovatieve technologieen, zoals de mobiele app, kende
easyJet in 2015 in Nederland een groei van 24 procent. Recent toegevoegde bestemmingen zijn onder andere: Napels, Malaga, Tel Aviv, Marseille, Palma de Mallorca, en Rhodos.

In 2016 zal de luchtvaartmaatschappij verder inzetten op innovatie en zal zij verder gaan met het uitrollen van een programma om vrouwelijke piloten aan te trekken. Dit programma streeft ernaar om de aanname van vrouwelijke piloten in de komende twee jaar te verdubbelen.


William Vet, Commercieel Manager van easyJet Nederland:


"Wij zijn verheugd met het succes van easyJet de afgelopen twintig jaar in Nederland. In die tijd heeft easyJet vliegen voor de Nederlandse consument toegankelijker gemaakt. We zijn de strijd aangegaan met de hoge tarieven en monopolies van de gevestigde maatschappijen. Door vliegtuigen op
Schiphol te stationeren, kan easyJet meer directe bestemmingen aanbieden aan Nederlandse passagiers. Dat is goed voor het Nederlandse MKB en het toerisme.

De komende tijd zullen we ons twintig-jarig bestaan in Nederland vieren door middel van diverse media-activiteiten en zul je ons tegen komen op TV, radio en buiten op straat met een grote outdoor campagne. Ook trappen we vandaag af met een bijzondere campagne op de Facebookpagina van easyJet
Nederland waarmee we onze fans gedurende twintig dagen willen bedanken."


Hanne Buis, Director Aviation Marketing Schiphol:


"Schiphol feliciteert easyJet van harte met haar twintigste verjaardag. In 1996 landde er voor het eerst een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij op onze luchthaven, de eerste airport buiten de UK. Een mijlpaal. Nu, twintig jaar later heeft easyJet een base geopend op Schiphol en
worden door easyJet 38 bestemmingen vanaf Amsterdam aangevlogen. We wensen alle medewerkers van easyJet een goede volgende twintig jaar!"