Jan Jaap Kolkman nieuwe ambassadeur Expertteam Eigenbouw

Nieuwsbericht | 07-04-2016 | 14:30

Jan Jaap Kolkman is met ingang van 7 april 2016 de nieuwe ambassadeur van het Expertteam Eigenbouw. Kolkman is wethouder in de gemeente Deventer en heeft de portefeuille Wonen, Sociale Zaken, Zorg en Herstructurering. Ook in zijn eigen gemeente ziet hij de trend van zelf- en samenbouw. De wethouder gaat zich sterk maken om woonconcepten als levensloopbestendig of duurzaam bouwen mogelijk te maken.

`De laatste jaren zijn bewoners op allerlei gebieden van de samenleving actief geworden met eigen, particuliere initiatieven,' stelt Kolkman. `Zo ook in het vormgeven van hun eigen woon- en leefomgeving en in de woningmarkt. Dat vraagt van gemeenten en bouwbedrijfsleven anders denken over woonwensen en meedenken.'

Kolkman volgt Marnix Norder op als ambassadeur van het Expertteam Eigenbouw. Norder heeft met zijn ambassadeurschap een goede bijdrage geleverd aan het overtuigen van bestuurders om ruimte te geven voor eigenbouw. Het team ondersteunt en adviseert gemeenten om eigen bouw mogelijk te maken. Momenteel helpt het team ruim tien gemeenten. Eerder schakelden al 80 gemeenten het team in voor advies. Binnenkort start een aantal zelfbouwateliers voor bestuurders en ambtelijk betrokkenen bij het wonen.

Het Expertteam Eigenbouw is opgezet door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De ambassadeur en experts helpen met adviezen bij onder meer de verdeling van kavels, de mogelijkheden voor financiering, begeleiding bij de bouw, aanpak en de planning die daar bij komt kijken.

Meer informatie over het expertteam staat op expertteameigenbouw.nl.