200 basisschoolleerlingen voor Techniektoernooi naar Emmen

donderdag 31 maart 2016 - Op 7 april brengt de regiofinale Noord van het Techniektoernooi 43 teams van achttien basisscholen naar Stenden Hogeschool in Emmen. In vier leeftijdscategorieen strijden ongeveer 200 kinderen in kleine teams om de prijs voor de beste zelf gemaakte technische constructie en voor een plek in de landelijke finale.

Thema tijd

Iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen uitdaging, maar alle uitdagingen hebben te maken met het thema tijd. Zo is voor groep 1 en 2 het thema `De bloeiende bloemen', maar voor groep 7 en 8 is de uitdaging `Verlicht je muizenval'.

Techniek is leuk

Het Techniek Toernooi is een van de landelijke onderzoek- en ontwerpwedstrijden van Stichting Techniekpromotie. Het is onderdeel van een bredere campagne om kinderen en scholen te interesseren voor techniek. Techniek was immers heel lang taboe in het basisonderwijs.

Stenden als regiopartner

Het Techniek Toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Stenden Hogeschool. Pabostudenten uit het eerste en het tweede jaar en pabodocenten treden op als begeleiders. Met de focus op Wetenschap & Technologie trekt de pabo in Emmen verhoudingsgewijs veel jongens. Het Techniek Toernooi begint op 7 april om 13.00 uur en wordt geopend door wethouder Bouke Arends van Emmen. De presentatie is in handen van Maurice Lede van het kinderprogramma Het Klokhuis.