CDA: laat provincies bepalen over veerdiensten Waddeneilanden

08/04/2016CDA: laat provincies bepalen over veerdiensten Waddeneilanden

Het CDA wil dat de concessies voor de veerdiensten van de Waddeneilanden naar de provincies gaan. Nu bepaalt de minister nog wie de boot mag varen en ligt het vervoer op en naar de eilanden toe in handen van de provincies. Het CDA vindt dat de provincies veel beter kunnen beoordelen wie de veerdienst mag gaan varen.

CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert: "De bewoners van de eilanden zijn al jaren ontevreden over de service, betrouwbaarheid en stiptheid van de veerdiensten. Daarom verzoek ik het kabinet om de concessieverlening van de veerdiensten van de Waddeneilanden over te laten aan de betrokken provincies."

Het CDA wil ook dat de betrokken Waddeneilanden en de veerverbindingen rechtstreeks in overleg gaan met het Rijk en de concessiehouder over de boot naar Ameland. Een van de knelpunten van de boot naar Ameland is dat er geen direct overleg is tussen de verschillende partijen. "Ook daar moet verandering in komen, met mijn voorstel verzoek ik de regering actie te ondernemen", aldus Van Helvert.

Trefwoorden

* Veerdiensten * Waddeneilanden * Ameland * concessie * Martijn van Helvert