Stop subsidie voor terreurverheerlijking

08/04/2016Louis BontesIn de Kamer, Kamervragen Joram, Kamervragen Louis

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over Nederlandse subsidie voor antisemitisme- en terreurverheerlijking.

1. Bent u bekend met het bericht `Nederland financiert eerbetoon voor het doden van drie joden'*?

2. Deelt u onze walging over het feit dat de Palestijnse NGO Rural Women's Development Society (RWDS) lezingen houdt ter ere van terrorist Baha Alyan, die 3 buspassagiers (waaronder 2 bejaarden) neerstak en doodschoot**?

3. Bent u op de hoogte van het gegeven dat de RWDS mede gefinancierd wordt door de Nederlandse overheid, middels het Kantoor van de Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah (NRO)***?

4. Kunt u aangeven hoe groot de financiele bijdrage van Nederland aan deze organisatie is (ook via gesubsidieerde hulporganisaties als Oxfam Novib) en bent u bereid deze zsm stop te zetten?

5. In hoeverre begrijpt u dat u met het voortdurende beleid van (indirecte) subsidiering van antisemitisme- en terrorisme-promotende organisaties (oa via NDC, Badil, Al Haq) het antisemitisme salonfaehig maakt?

6. Wanneer wordt er eindelijk uitvoering gegeven aan de aangenomen motie Van Klaveren om subsidie te stoppen aan organisaties die zich schuldig maken aan antisemitisme?

7. Bent u bereid zich in internationaal verband (EU en VN) in te zetten voor de beeindiging van subsidiestromen naar organisaties die direct en indirect antisemitisme en terrorisme verheerlijken en promoten? Zo neen, waarom niet? *http://.nl/2016/04/nederland-financiert-eerbetoon-voor-het-doden-van-drie-joden/ **http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=17594 ***http://rwds.ps/about-rwds/donors-and-partners/