Gemeente Leiden: Internationale schakelklas feestelijk geopend

vrijdag, 8 april 2016

Foto van de opening

Op maandag 4 april is de tweede internationale schakelklas van het Da Vinci College Lammenschans van Scholengroep Leonardo da Vinci van start gegaan. De school heeft al een locatie voor ISK-leerlingen in een schoolgebouw op het Kanaalpark.

Deze nieuwe school voor ISK-leerlingen is geopend in een tweede gebouw op het Kanaalpark. Het pand biedt ruimte aan 9 nieuwe klassen. Op dit moment zijn er al 3 klassen met 45 leerlingen gestart.

De internationale schakelklas (ISK) biedt onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar die nog maar kort in Nederland wonen en die het Nederlands nog niet genoeg beheersen om de lessen in het reguliere onderwijs te volgen. In Leiden en omgeving is afgesproken dat Scholengroep Leonardo Da Vinci dit onderwijs verzorgt.

Het schoolprogramma is er op gericht elke leerling zo snel mogelijk te laten doorstromen naar passend Nederlands onderwijs. Daarnaast bestaat het programma uit het opdoen van vaardigheden, kennis en inzichten die niet direct nodig zijn om een diploma te behalen maar die wel onmisbaar zijn om goed te functioneren in een vervolgopleiding en in de Nederlandse maatschappij.