Ex dringt met geweld woning binnen


Ex dringt met geweld woning binnen

Laatste update:
09-04-2016 | 10:47

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Middelburg - De politie arresteerde een 26-jarige man uit Middelburg op verdenking van huisvredebreuk, vernieling en bedreiging. De verdachte belaagde zijn ex-vriendin en haar partner.

De verdachte drong in de nacht van vrijdag 8 april op zaterdag 9 april 2016 de woning van zijn ex-vriendin binnen. Hij hanteerde daarbij een zwaard. Zowel de ruiten van de voordeur al de achterdeur sneuvelden bij de actie. De vrouw en haar partner werden met de door bedreigd. Ze wisten hun
belager te verjagen. Daarna moest de auto van partner van de vrouw het ontgelden. Het voertuig werd volledig vernield, waarna de verdachte er op een scooter vandoor ging.

Arrestatie

De gewaarschuwde agenten wisten de verdachte in de directe omgeving te traceren en te arresteren. De man verkeerde, naar eigen zeggen, onder invloed van alcohol en drugs. Hij is naar het cellencomplex overgebracht en ingesloten. Zowel de vrouw als haar partner deden aangifte tegen de 26-jarige
verdachte. De vrouw gaf daarbij aan dat ze vorige jaar zomer de relatie met de verdachte beeindigd had, mede vanwege zijn agressieve gedrag . Sindsdien viel hij haar met enige regelmaat lastig, aldus de vrouw. Er raakte bij het recente geweld overigens niemand gewond.